Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan ballerinakjol


Det finns ord som som får henne att skratta. Ovanpåord som är så fulla av intet och ändå fyller allt i tomrummen. Kanske har hon blivit galen. Kanske spökar det inom, av komikerns sylvassa erinringar och av likhetsvansinnet manifesterat i byxmärken.

Hennes frys fylldes en gång av sorg, kanske i formen av en död hund, kanske i formen av bristande aspekter. Hon öppnade den aldrig, men passerade varje dag. Det fanns så mycket i den, av rödrandig stolhet och lust mot ett fönster. Av slingrande blyghet och rak kåthet. I det gömda.

Kanske springer hon en dag förbi. Resterna av musik och gamla minnen. Kanske öppnar hon den en dag. För att se människa mot människa. Som den gången. För hon vet att de båda hade stått på kanten. Hon hade valt att hoppa. I fallet hade hon sett de korpsvarta. Älskande men bundna av konventionernas rädsla. Och den blå kanariefågeln hade långsamt dött i sin bur.

Men det hade varit på riktigt.

Eller så hade det inte. 

Men det hade alltid varit mer.
Än glansbilders kåta fiskande.




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 227 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-12-14 11:39



Bookmark and Share


  menspoeten
Dina texter är alltid lika snygga och magiska...grymt bra text! Nära och vacker:)
2013-12-17

  lodjuret/seglare VIP
Ibland väntar jaget på att säkringen skall smälla sönder innan det är dags att säga upp prenumerationen och påbörja det nya livet.
2013-12-15

    ej medlem längre
ovanpåord! en inre berättelse det här. tonsäkert.
2013-12-14

  erkki
Den här får mig att tänka på hur fritt vi alla nog innerst inne tänker. Själv tänker jag ibland av termer som Minnets skräpkammare. Nu finns också Minnets gamla frysbox. Alla planer och önskningar som ter sig allt mera stelfrusna ligger där. Vackert!
2013-12-14
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP