Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tal om ett förtal ?

 

 

När högmodet,

en gång

för alla -

lyckats älska

ihjäl sig själv

 

Och girigheten

uppgivet tvingats inse -

att det inte längre,

finns något mer

att ta

 

När frosseriets

käftar har mättats -

till sist,

ätit upp

sitt jag

 

Och vreden

krigat färdigt

mot allt och alla -

låtit sig besegrats

kvävd, av sitt eget hat...

 

När vällusten

bara känner sig 

så platonisk -

slutat att åtrås 

av begäret, till sin skrala existen

 

Och avundsjukan

inför synderna dem alla,

inte vill -

men ser dom

som blase´

 

När lättjan

obetänksamt

i renaste förvirring -

råkat sätta eftertanken

till att börja reflektera...

 

Då -

 

Lägger sig slutligen den lilla människan ner, kryper ihop i fosterställning och utbrister:

 

Vem är jag nu ?

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Densen VIP
Läst 632 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-12-27 00:02



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Skarpt skrivit!
2016-03-22

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Åh denna var otrolig bra! Bokmärker!
2014-03-01

  © anakreon VIP
En text som verkligen bevisar att det är hög tid att modernisera dödssynderna!
Skickligt.
Calle
2014-02-21

  Densen VIP
Tack bästa! F h v några rader att tänka till om...en liten rannsakan över sej själv (oftast definitivt) och medmänniskan, hur ser det egentligen ut i vår värld? Varför och på vilka grunder;)
2014-01-26

  Gisela Nordell
den bokmärker jag direkt
lysande!
2014-01-26

  Linda CH VIP
Snygga reflektioner och funderingar kring de sju dödssynderna!
2014-01-16

  Rozsi.kovacs

En helt briljant text så välgjord
och riktig orden tränger in på
djupet.
2014-01-03

  axveronika
Ja, den var bra. Människans eviga följeslagare.
2014-01-02

  Densen VIP
Kanske lite av ett mindgame, tack för era dryftningar;)
2013-12-28

  katastrofromantiker
Åh gillar motsägelserna skarpt!
Och texten som helghet!
2013-12-27

  Larz Gustafsson VIP
Men låt oss en gång för alla avliva den romersk-katolska myten om de sju dödssynderna.
Det finns enligt Bibeln endast EN oförlåtlig synd: hädelse av den Helige Ande.
Men som vi vet är den katolska kyrkan avfällig och har avvikit från Guds Ord.
2013-12-27

  Larz Gustafsson VIP
Med andra ord: när julen är över.
2013-12-27

    ej medlem längre
Mycket bra och sann
2013-12-27

  Densen VIP
Förtal om människan? Vi ÄR alla syndiga på ett eller annat vis;) Går väl knappast att komma ifrån, eller?;)
2013-12-27

  Densen VIP
Tack snälla er;)...i huvudet på Anders;) vad återstår av människan när alla våra (ofrivilliga) egenskaper utraderats, i detta fall syndiga... som sagt...VEM ÄR JAG/VI DÅ?
2013-12-27

  Tess74
Bästa du nånsin har skrivit!!
2013-12-27

  Jeflea Norma, Diana. VIP
”kryper ihop i fosterställning, bra fråga. Underbar text.
Jag kallar det att sova i androider ställning. Då mäter man allting men inte ser och hör.

2013-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Densen
Densen VIP