Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Vädrets makter

 

min promenad idag

den blev inställd

när jag äntligen

var beredd att gå ut

så öste regnet ner

 

jag längtar så efter en

lång och skön promenad

tyvärr har vädret

som jag inte rår över

förstört min längtan

 

visst det finns kläder

för all sorts väder

och tillfällen

 

så som det varit

en längre tid

med minusgrader ena stunden

kanske bara en liten stund senare

är det plötsligt plusgrader

 

halt har det varit

mina skor med broddar

har inte varit till mycken hjälp

det har varit som att ha

skridskor på fötterna

 

jag längtar efter vägar

där ingen halka finns

eller

så ska det vara bra före

för min spark

 

jag längtar efter att slippa

halka omkring

så fort jag går ut

 

försöker tänka på härliga vår dagar

när luften är lagom varm

fåglarna sjunger i träden

runt omkring

krokusen tittar fram i rabatten

den första koppen kaffe

kanske det är dags för

ute på altanen

 

det är så skönt att kunna drömma

om tider som kommer

när vintern inte beter sig

som den brukar vara

 

 

anits 27 december 2013

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-12-28 00:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vädret är onaturligt.
2014-01-10

  ULJO
Efter en grön jul behövs ingen vinter, leve våren
2013-12-30

  Eva Helene VIP
Fint, du väckte min vårlängtan! Den här vintern är inte naturlig.
2013-12-28

  Anya VIP
Jaa det är verkligen halt. hoppas diktarjaget kom ut när regnet slutat. Mycket fin vattenbild.
2013-12-28

  Lars Hedlin
Regn här och 8 plus!
2013-12-28

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, just nu är det så grått ute...får göra som du; drömma om våren...
2013-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Även jag tvingades avstå från långrpomenader i går.
Och jag hatar snö och regn.
2013-12-28

    ej medlem längre
Ja, nu går vi mot ljusare tider å man kan ta med sig kameran på vandringarna!
2013-12-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP