Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinterax




vindarna
faller


vindarna landar

i molnskogars
gyllenblad




silvrade
andas
marker

i trädens rothav
dessa rötter viskar


fem landar vindarna
och dessa fem

är stjärnans uddar



de hon knypplade i kärlek

urstjärnan





eldflamma
tänder stenarna i ringen

menhirer
lyfter mantlar

höljer hennes
skådande
ögon





så är jag i skogen
i mitt inre



skogstemplet
bär vita stammar
stammarna bär städse
eldblad



det hårda
rör vid det mjuka
det mjuka
rör vid det hårda



möten
förståelsemöten andas
skogen




tillförsikt
är ett vackert innebördsord min käre





han kom
ur

sädesfälten
med

vinteraxen



han bar en mantel
gnistrandevit

håret en
böljande
sky


ett snömoln



fyllt med
gnistrande
rena

tankar
ej tänkta



doftar ordmjöl


in i bakugnens eld

tideduken
är lagd



nebiaträd andas tedeumgrenar



i gryning vankas
bröd till sömndruckna




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 274 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-12-30 21:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint ;)
2014-01-01

  poetryGirl
alltid så vackert
2014-01-01

  Ronny Berk
läser och omläser för tycker om den ordrikedom som fritt svävar över ...
2013-12-31

  Åse Tropp VIP
Så ordar en galen eller en själ med insikt!
2013-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser