Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dörr leder till satan och hans kontrakt

så öppnas dörrar
under tiden
synfältet vidgas

i detta ser jag Dig
du verkar ha en kroppstemperatur
på cirka femton grader

tycker att jag är modig
din kroppstyngd märks
Du flyttar dig
jag håller din hand

vänligt skratt
våra själar strålar av ljus
ingen annan stans
kan man säga så
på allvar

medvetandet leder hur långt som helst
omfattar allt
slingrande labyrint
mot evigheten

inne i labyrinten
ligger det nya året

synfältet kommer att vidgas
jag öppna dörrar
allt är lugnt

lyssna i tystnaden
inte på människor

ej hunsas
av schimpanser
varför är schimpanser
förföriska?

släppa, släppa, släpp
tiga
låta vara
annars får andra
vatten på sina kvarnar

bra på att genomskåda
välformulerat skitsnack
en förmåga som kan användas
till poesi

ge sig hän?
åt Vasaloppet, pengar, Lady Gaga
kickar
brutal hängivenhet
schimpanser
gymbagar
kanske en puffra
tyngdlyftning?
perfekta kroppar
rakade skallar
hulkars gräddfil

att ingå ett formellt kontrakt
med denna världens herre
satan
i stället för den nervösa spänningen
i att vara
en god människa

de röda bakljusen på bilarna
rör sig som neonögon
genom natten

att ana en jättelik sillkung
i åns svarta vatten
som smälter ihop med natten

inne i labyrinten ligger det nya året
dörrar öppnas
en dörr leder
till satans kontor
kontraktet ligger på ett bord

för mig att skriva under







Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-02 14:36



Bookmark and Share


  Freddy Eastling
Wow. Här får det bli ett flawless igen Olle.
2014-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman