Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stoft av finaste guld


Där aprilbrisen smeker vinterkinden,
där smälter de sista isblommorna.
Gryningsljuset rymmer så mycket liv,
så mycket längtan i varje hjärta.

De första trevande solstrålarna.
Jag plockar dem
med varsamma händer.
Stoft av finaste guld
dalar mellan mina fingrar.

Den gryende aprildagen
med guldstoftsregn i sin famn
låter den tysta ängen
födas än en gång och på nytt
finna nyanser och livsmotiv.




Fri vers av Änglaögon
Läst 402 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-01-02 17:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Andas lugn och trygghet !!!

2014-02-05

  Nina.H
Vackert och längtansfullt!
2014-01-23

  Linda CH VIP
Underbara ord sammanflätade med guldband. Nu blir min längtan till våren stark!
2014-01-07

  Lars Hedlin
Jätte fint!
2014-01-06

  Maria T
Plocka solstrålar. Jag tackar.
2014-01-05

  Lindha W Gustavsson
Jag säger bara ohhh! du är bäst!
2014-01-05

  Lena Själsöga Keijser
vacker andas din stämma
2014-01-04

  bittemi VIP
Vacker poesi!
2014-01-04

  ULJO
Så vackert
2014-01-03

  Bo Himmelsbåge
En vacker o känslig dikt om vårens första trevande solstrålar.
2014-01-03

    ej medlem längre
Jättefint skriver du..
2014-01-02

    Birgersdotter VIP
Vacker och väcker längtan
2014-01-02

  Teresia Ridell
Mycket vackert !!
2014-01-02

    AA VIP
Vackert. Längtansfullt.
2014-01-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken levande längtansfull text! Man känner aprilbrisen genom dina ord!
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon