Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se originalet i en gammal jul-vis-bok.


Parafras på sången Jerker var ortens raskaste dräng.

Jerker var stadens slöaste dräng
Han ville inte jobba
Gällde det ock att ta sig en sväng
Han alla tjejer nobba´.

Hände sig dock i midvintertid --
Brodern och systern talades vid
Brodern och systern talades vid:
--- Vad ska vi göra me´an?

( Ordet "rask" kan betyda mycket,inte bara "snabb" utan även
pigg, duktig, frisk.)




Bunden vers (Rim) av bohemen VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-04 11:41



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

vilken uppfriskande dikt, ord lekar

2014-01-04

  erkki
Munter och gla'
Var han var da' (eller något sådant)
var det i originalet i mitten ungefär.
Hoppas du kompletterar så jag kan sjunga sången
Och kommentera
2014-01-04
  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP