Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonrodnadens berättelse

För den som vill se
för den som vill lyssna
för den som öppnar hjärtat
för sitt inre oskuldsfulla barn.

Med ödmjuk stämma
i skogens dunkel en vårnatt
berättar aftonrodnaden

om vänliga små ting i skuggorna
som tassar omkring på gamla stigar
och vyssjar de sina till regnbågssömn
i mossans mjuka vagga av dun.

om lyckliga älvor som dansar i skymningen,
binder kransar av vitsipporna i kohagen
och sedan somnar till essensen
av häggens storslagna blomning.




Fri vers (Fri form) av Änglaögon
Läst 368 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-01-04 17:17



Bookmark and Share


  Nina.H
Tycker om den naturromantiska tonen i dikten.. underbar!
2014-01-23

  Linda CH VIP
Magiskt sommarvacker!
2014-01-07

  Ronny Berk
väl berättat - tycker om lyckliga älvor som dansar ...
2014-01-06

  Lars Hedlin
Härligt varmt skriftat!
2014-01-06

  Maria T
Vitsippor i kohagen. Å så fint
2014-01-05

  Niclas Petersson VIP
Söt och drömsk.
Gillar.
2014-01-05

  Lindha W Gustavsson
Får aldrig nog av dina alltid välformulerade vackra och varma dikter!
2014-01-05

  bittemi VIP
som värmer ska det stå
2014-01-05

  bittemi VIP
Vacker poesi dom värmer inuti!
2014-01-05

    ej medlem längre
Jättefin..
2014-01-05

  ULJO
Fin poesi i mina ögon
2014-01-04

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar inledning...och själva berättelsen...magisk
2014-01-04

  Lena Själsöga Keijser
glittertonande
andas stämman din


vad kan jag säga

jo

Tack
2014-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon