Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det känns värre nu, mycket värre

klickar runt på You Tube
efter videos med Bruce Springsteen
hittar en från Oslo
där han och Little Steven sjunger We shall Overcome
vid en minneshögtid

så klickar jag fram klippen
från båtarna och helikoptrarna
vissa suddiga och hoppiga
vissa säkert filmade med mobiler

det är länge sedan man såg och hörde det
överallt
länge sedan reportrarna tystnade
och tevekamerorna stängdes av

kanske blev jag van vid det ofattbara
kanske fick jag något slags ytligt lugn
för att rättvisa i lagens mening skipades

men nu vid datorn
en kväll
två och ett halvt år senare
får jag chocken igen

och det känns värre nu
mycket värre

det ligger skjutna barn på stränderna
ungdomar simmar för sina liv mot fastlandet
det hörs kvävda förtvivlade snyftningar
och rop på hjälp
sjukvårdare håller döda kroppar i famnen

Gode Gud
Fräls oss ifrån ondo



jag gråter förtvivlat







Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-08 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman