Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Länge leve dom introverta!

Inte för att jag är religiös
men Jesus lär ha sagt

att det är dom saktmodiga
som ska komma till Himmelriket

inte datakonsulterna
inte ledarskapsguruerna
inte livsstilscoacherna
inte gymägarna
inte dom välformulerade skitsnackarna
inte Mia Törnblom

Jag är så jävla trött på förhärligandet
av så kallade starka personligheter

om Bob Dylan hade koncentrerat sig på
allt positivt i världen
om Ingmar Bergman hade sprudlat av optimism
och skuttat skrattade ur sängen varje morgon
om Marlon Brando hade skrivit böcker om personlig frihet
om Lou Reeds låt The Power of Positive Drinking
hade hetat The Power of Positive Thinking
Om Vincent van Gogh hade förstått att han intog en offerroll
om Tomas Tranströmmer hade insett
att han var en kuf
som undvek det livet hade att bjuda

då hade världen garanterat
varit fattigare
och sämre

länge leve dom introverta!




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-09 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman