Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Höstdikt


Vem får ?

Vem får alla bladen
som singla i höst
Vem hör alla slagen
som känns i mitt bröst
Vart går den där leden
som ingen har gått
Kanske går den till eden
fast ingen förstått

Vem får alla rosor
när vintern tar vid
Vem får alla glosor
ja vem tar sig tid
Vem får alla tankar
som finns i en själ
Som ensam där vankar
men finns lika väl

Vem får alla stjärnor
som faller från skyn
Som vita små tärnor
de locka min syn
Vem får alla skyar
som vindar för in
Som himlen förnyar
och stillar mitt sinn

Vem får alla vingslag
och fåglarnas sång
Vem får alla timslag
när natten blir lång
Vart finns all förväntan
som människan bär
Det ljus där i gläntan
som kärleken när




Bunden vers (Rim) av Lotusblomman
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-11 19:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag hoppas det blir du som får allt av det vackra du skriver om
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Lotusblomman
Lotusblomman