Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det botande korset

 

 

Ett kors för länge sedan

bröts sönder 

flisor flög bort för vinden.

En flisa flög iväg

längre bort än alla andra.

 

Den föll till marken

när vinden mojnade.

Den föll ner i sanden

bredvid en lite kyrka

långt ute på landet.

 

Många gick där förbi

men ingen kände flisan 

under sina skor.

Vinter kom

och flisan gömdes under snön.

 

Men så kom våren

och snön smälte

och där låg flisan kvar

i sanden där på stigen.

 

En sommardag kom en pojke

som gick barfota gåendes 

i sanden på stigen.

Han var blind sedan födelsen

och tyckte det var skönt att gå barfota.

 

Klart att han steg på flisan

som stack honom under ena foten.

Han satte sig ner på gräset

för att försöka ta utan stickan ur foten.

 

Han såg plötsligt stickan och lite blod

men, han som varit blind

såg träflisan!

Flisan som förts med vinden

från en kulle i främmande land

hade botat den blinda pojken.

 

Många år senare predikade 

den tidigare blinda pojken

från predikstolen i den lilla kyrkan.

Han berättade om miraklet 

med en träflisa från ett kors.

Men han visste inte att

det var från ett kors.

 

Träflisan då, var fanns nu den?

jo den låg tryggt inlåst

inne i sakristian med en berättelse

om träflisan från Kristi kors.

 




Prosa (Fabel/Saga) av M M Mannheim VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-12 23:01



Bookmark and Share


    Teodora
Djupt berörande
2014-02-10

  Drömfångare
Vacker saga med djup innebörd :)
2014-01-17

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta fina!
2014-01-17

  anits VIP
Så fint att få läsa.
2014-01-16

    ej medlem längre
Ja, detta var verkligen fint! Än sker under!
2014-01-14

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket fin berättelse...
2014-01-13

  walborg
Fint att få läsa
2014-01-13
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP