Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"En fin psalm! väl avvägd och fint skrivet!" Pontus W.U 2011-05-25


OM ATT TOLKA TEXT

- telefonkatalogen

I

Vadå telefon-nummer?
Den här boken handlar om bananer.
Visserligen finns det en massa nummer här -
det ska villigt erkännas -
men på den tiden den gavs ut,
så hade dessa nummer säkert
sin betydelse.

Idag ser vi det i ett annat ljus.

II

Varje telefon-nummer
har inandats av Mästaren själv.
Det slogs fast redan på 300-talet e.Kr.
Då fanns det inte ens telefoner
- än mindre telefonnummer -
vilket också fullt ut bevisar
textens profetiska värde.

Ändå invänder många,
att det finns nummer
som helt enkelt inte stämmer.

Jag har grubblat en hel del på det.
Jag har faktiskt inget bra svar på det.
Vi lyfter på hatten -
och ringer till nästa person i stället.

Andra menar, att vissa personer
som är nämnda i katalogen
är ondskefulla personer.
Kan man inte se det som ett
utslag av godhet i stället?
Alla får vara med -
ja, om de har telefon, förstås.

III

Nej, vi läser inte telefonkatalogen längre.
Det är så mycket bra på TV -
och på internet.

IV

Vi är lite osäkra på
hur man ska betraktaa
den här boken.

Det kan vara en telefonkatalog.
En sådan tanke avvisar vi
absolut inte kategoriskt -
men vi är öppna för andra tolkningar.




Övriga genrer (Satir) av Jonas Hellström
Läst 241 gånger
Publicerad 2014-01-13 08:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Visserligen STÅR det så här i IKEA:s instruktioner, men jag tänker bygga ihop möbeln som JAG vill, för allt är ju en tolkningsfråga.
2014-01-13

  lodjuret/seglare VIP
EN FANTASTISK TEXT, SÅ OERHÖRT LÄTTLÄST OCH LÄTT ATT FÖRSTÅ SIG PÅ INNEHÅLLET AV. DEN INNEHÅLLER ABRA TVENNE STAVFEL. TELEFONNUMMER ÄR JU FATKISKT ETT ORD SOM INTE I EGENTLIG MENING INNEHÅLLER NÅGOT BINDESTRECK.
2014-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström