Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vintern är inte min favoritårstid. 'Nuff said.


Sonett till växthuseffekten

Farväl du sällsamt långa, varma höst
som svept oss in i moln och dis så milt
att ingen snö har kunnat yra vilt,
farväl, men vet att du har fått min röst.

Säg minns du året före när från öst
en snöstorm liksom lade ner en filt;
där förr man mellan väg och trädgård skiljt
nu snön i drivor räckte till mitt bröst.

När årets vinter så till sist begynt
jag önskar den blir kort och mindre bister
för annars blir jag kall och svårligt misslynt.

Klimatförändringen har sina brister
och vägen som fört dit är ganska kortsynt
men gladeligt jag ändå kylan mister.




Bunden vers (Sonett) av Skaldekarl
Läst 359 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-13 18:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller med om att vintern är obehaglig, snöyran vill man helst slippa.
Fint diktat om vintern.

2014-05-21

    BetweenTheLines
jo, det är behagligt alright att inte frysa, även om orsaken är mindre behaglig.

förutom några osköna orytmiska rim som kortsynt å misslynt, så är det snyggt skrivet, med najsa lines, som håller ihop jämt å stadigt från början till slut

nice sonett, det här, och lite bitterljuv i sitt innehåll
2014-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Skaldekarl