Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna lilla dikt är starkt självbiografisk.


Tjänstemannens klagan

Kontorslandskap är en idé så dryg
att den nog hittats på av sällsynt dum
konsult med hjärnan full av uselt flum.
Jag denne hälsar bara: Far och flyg!

Och inte för att jag är särskillt blyg,
men aldrig vill jag byta ut mitt rum
mot denna postmoderna inneslum.
Gick strax då till ett mötesrum i smyg.

Väl där jag kunde så i lugn och ro
få tänka klart och högt och fritt och rätt.
Nog bäst det vore att jag där fick bo!

Om du mig håller med, gå finn ett sätt
att protestera (kanske banka sko!),
så säger jag ifrån med en sonett.




Bunden vers (Sonett) av Skaldekarl
Läst 339 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-21 20:51



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Bra fångat
2014-05-23

  Annika Persson
din sula trillar av inför staten
2014-05-23

  Nanna X
banka sko kan nog funka!
2014-05-21

    ej medlem längre
Bra!Jag kan skrika högt och trippa lätt, till din sonett!
2014-05-21

    ej medlem längre
Fint att se en så välskriven sonett.
Det är säkert inte trevligt att sitta i ett kontorslandskap, måste vara lugnare med ett eget rum.
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Skaldekarl