Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett svagt stråk av doften av din parfym

du sa att livet inte börjar om
men det gör livet
varje morgon
är ny

i den stolta nyduschade morgonen
rör sig energin
cyklister
bilar
pastellfärgade joggare
på den glada gångbanan
som ser fram emot dagen

lukter blandas
morgonfriskt gräs
solvarm ny bilklädsel

och ett stråk
ett alldeles svagt stråk
av doften av din parfym
oansenligare
än ett enda vingslag
av en talgoxe

apelsin och passionsfrukt

med ens är du här igen
allt som var du
och allt annat
som blev ett äventyr

allt otäckt blev spännande
morgondagarna sjöng

jag får hoppas på
att smärtan så småningom
har dämpats såpass mycket

att när det svirrar ett stråk
av apelsin och passionsfrukt
som en talgoxes vingslag
genom morgonen

så kan jag låta
vår korta tid
vara ett vackert minne

och jag behöver inte tro
att det var du som joggade förbi
och just försvann

och solen mellan träden
förblindar mig

och jag vill inte minnas
det morgonfriska gräset

när jag steg ur din bil

en annan sommarmorgon










Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-14 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman