Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto.


Vissa mornar

 

det händer ibland

vissa mornar när jag vaknar

att jag inte vill gå upp

utan ligga kvar i sängen

strunta i allt

 

sängen känns så varm och skön

vad ska jag upp och göra

det tänker jag ganska ofta numera

 

så var det i morse

jag ville inte gå upp

vände mig om och blundade

hörde radion

hur dom pratade

vad dom pratade om

det hörde jag inte

 

vände mig om igen

hörde musiken som spelades

tyckte inte om den

slog av radion

blundade

somnade en stund till

 

nästa gång jag tittade på klockan

var det dags att stiga upp

kollade hur många grader

det var där ute

tio grader kallt och det snöade lite

 

såg på alla tomtar jag lagt på byrån

dags att lägga dom sin plast

sedan frukosten var av klarad

så nu är alla tomtar och allt annat

som hör julen till

undangömda där dom ska vila

tills nästa gång

det är dags att ta fram dom

 

 

anits 16 januari 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-01-17 00:11



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbart roligt att ta fram julprydnaderna - men skönt att plocka undan dem sedan framåt januari
2014-01-23

  Maria Sundelin VIP
För mig är det mera tvärt om.
Jag vill bara att natten ska vara över
Bra fångat
2014-01-20

  Bibbi VIP
Så fängslade berättar Du.
2014-01-19

  Rosen VIP
Du skriver alltid i så vardagligt behagliga toner...alltid upplyftande att läsa dem, även denna...
2014-01-19

  Catharina Edin VIP
gillar dina stillsamma, funderande texter -
2014-01-17

  ULJO
Härlig läsning
2014-01-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Skönt! känslan känns igen..att städa efter julen är att öppna dörrarna till våren...
2014-01-17

  Anya VIP
Härligt att städa bort julen och köpa sig lite tulpaner. Nu har halva vintern gått.
2014-01-17

  Lars Hedlin
JA ibland är det bara så skönt att få ligga kvar en stund och bara vara,,,
2014-01-17

  Eva Helene VIP
Skönt i alla fall när julen är undanstädad och man får se fram mot ljuset och våren. Fin text!
2014-01-17

    ej medlem längre
den är igenkännande..!
2014-01-17

  ResenärGenomLivet VIP
Det är många gånger man önskar att man kunde få somna om...skön text...
2014-01-17

  M M Mannheim VIP
Kan känna igen din känsla av att bara lägga ner sig i sängen. Eller att bara sätta ner sig i soffan framför ett tråkigt TV program och somna. Julen har passerat precis som alla jular för den.
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP