Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Hand i hand

Bilden dök plötsligt upp på skärmen
jag minns att jag tog den 2007

det var midsommarafton
regnet hängde över oss

vi är på väg till Skansen
ni går där hand i hand
jag ser på era ryggar
lätt böjda av sorg
huset sålt, livet i bitar

vi går bakom
med picknickkorgen mellan oss
försöker hitta nya vägar

silkesaporna muntrar upp oss
en sätter sig bredvid min axel
vi tittar på ormar små och stora
bakom glas

vi blir varma
regnet stängs ute

idag är ni lika långa
och går inte längre hand i hand

era röster är identiska
barndomen försvann så fort

livet är omkittat gång på gång
bilden förändrad

i somras rodde ni i samma båt
och serverade mig kött från grillen

© Eva Langrath 2014




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 589 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-01-17 19:19



Bookmark and Share


    eva m h
Livet går vidare om än på andra vägar
2014-01-18

  Monika A Mirsch VIP
goda ord och minnen - relationer av många slag
2014-01-18

  ResenärGenomLivet VIP
Varmt skrivet om berörande minnen...
2014-01-17

  Bibbi VIP
Så väl fångat.
2014-01-17

  walborg
Härliga minnen
2014-01-17

  KYREUS of Sweden
bleeding - words & emotions
2014-01-17

  ULJO
Ömsint förmedlat
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP