Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Thank you London

Thank you London
för den dystra skönheten
hos dina förstadsträsk

Thank you London
för törstiga, solvarma dagar
i West Ends dammiga parker

för solstrålarna
som bryter den hårda stämningen
bland Milwalls oändliga husrader
en lördagsförmiddag

för människornas vänlighet
trots all din
trasiga fulhet

för den dånande
punkrocken i Camden Town
i källare i schabbiga
utdömda hus

för det senaste modet
på Shaftesbury Avenue
som alltid bärs
av unga donnor

Thank you London
för tunnelbanelukten
av unken ventilationsluft
och piss

för dina schabbiga, höga
väldiga, fyrkantiga
hyreskaserner
i Battersea

vandaliserade trappuppgångar
ölburkar

sönderslagna möbler
höstlöv
i dammiga planteringar

neonskyltarna
som spiller blod
på gardinerna
i turisternas hotellrum

dom enstaka skyskraporna
som sticker upp
ur det väldiga virrvarret
av bruna radhus

Thank you London
för den gamle mannen
som spelade schack

han som sa att han
aldrig var rädd
när han stack bajonetten
i en tysk soldat
under snöstormen
vid Ardennneroffensiven

för det myllrande jäktet
på fredag eftermiddag
i West Croydons
shoppinggallerior

för fimparna på plattformen
på Elephant and Castles
tunnelbanestation

Thank you London
för att du visar oss
vår litenhet

Thank you London






















Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-20 17:31



Bookmark and Share


  axveronika
Samtal med en älsakd och hatad storstad - bra skrivet
2014-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman