Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kravlöshet


En vän - två själar



En vän är två förenade själar i en kropp.
Själarnas förening, till sanning och hopp.

Kärleken är som vinden den syns inte,
men den känns.
Kärleken ställer inga krav på att vi ändrar.
Eller förändrar oss för den andra.
Kärleken säger; att du är den du är och
ingen annan eller att bli något annat.
Kärleken är villkorslös.

Du är älskad för den du är, inget annat…

Spåren i sanden som kanske ingenstans leder,
men märken eller avtryck, vad du vill, leder
dig under tystnad, spårlöst, alltmer mot
ett bättre öde, buren av den yttersta gåvan;
Kärleken…
Kärlek som bär – blir aldrig en börda.




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-20 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje