Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar i livets mörkrum, vintern


Det andra namnet

 

 


Sorg i förväg har den ett annat namn?

och måste glädje drickas med ett grässtrå för att vara sann?
de svåra vägar och metoder livet ställer till
är de som bäst de rikaste med lycka eller klokhet
Vem vet vad mening gör och livets rytmer visa vill?

Ska vintern vara sorgens bästa tid ?
Att höra grävmaskinen gå på kyrkogården
och märka värma hacka och sen fordra fint med granris
är inte närande på något vis.
Vad kallas sorgens första slutstation?
Bredvid står liljor lökar grenar rötter, djupt inunder snö
och avvaktar att våren kallar dom i tur och ordning

Att vakna klockan fem och höra snöplog gå och gå
och skrapa rent vid rullstolsmannens utgång mot parkeringen
så han kan rasta där sin lilla hund, jovisst det måste vara så.


Men för min natt är ljudet första sorgstation.

I drömmen går jag tyst i sömnen på hotell
och vaknar frysande i tunn pyjamas
i kaklat trapphus av att hissen går
osäker på var jag nu är och vart jag ska härnäst.

Jag vill nog resa hem med första tåg som går
din röst jag kunde tydligt höra
men ansiktet var ständigt bortvänt,

Jag kanske undrar hur du mår,vad jag ska göra

Och varför gör du så och vart är hem ?

Inte kan vintern vara sorgens bästa tid?
När livet vänt mig ryggen och jag ryser
med leder stela och med nacken djupt inunder schalar,
öm och stickig, ja jag fryser

Jag klarar bara sorg i varmt klimat
med solen tröstande på ryggen
och en och annan myra som kan visa vägen fri
där grässtrån växer till att dricka liv och solljus i


Och helst en liten fjäril som kamrat

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 724 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-01-20 21:09



Bookmark and Share


    99knivesinside
Så bra! Du skriver på ett sådär naturligt sätt som jag inte förstår hur man gör. Perfekt!
2014-01-29

    ej medlem längre
gillar!
2014-01-21

  justine fox
Åh vad bra...
2014-01-21

    ej medlem längre
stark sak det här
2014-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP