Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tro är att inte veta.

Jag tror på mycket
som vetenskapen säger
om kretslopp,
om hur en hjort lever sitt liv.
Enligt deras studier
verkar det troligast så,
men jag vet inte för det.

Jag tror att världen
fortfarande kommer existera
nästa gång jag blinkat
och att jag kommer få äta
lunch idag igen.
Enligt hur det brukar vara
verkar det troligast så,
men jag vet inte för det.

Jag tror att livet
handlar om mer än bara materia,
för jag har råkat om igen
titta i en människas ögon
och lyssnat till hennes ord.
Enligt hur världen är ordnad,
verkar det troligast så,
men jag vet inte för det.

Jag tror helt enkelt
för att jag är människa,
för att min kunskap är begränsad
av att jag utanför gränserna
ej kan se.




Fri vers (Fri form) av ettporlandevatten
Läst 1034 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-21 17:40



Bookmark and Share


  sigurd
Skönt att inte veta allt.
Om vi vet allt, finns inget mera att se fram mot.
2014-01-29
  > Nästa text
< Föregående

ettporlandevatten
ettporlandevatten