Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ge det tid...


Soldaten!



Du önskar att jag fanns i din närhet, dina känslor
för mig blir allt starkare, soldat i främmande land.
Du har känslor för mig sedan första gången du såg
mig, det känns kallt ute för oss båda – saknaden…

Önskar att vi var tillsammans, känner din saknad, du
saknar mig som värmer dig, första gången du såg mig
fann du en himmel genom ögonen. Saknar mitt skratt,
mitt leende, min människosyn och beslutsamhet.

Du har känslor för mig och jag besvarar dem i min
tanke, men så långt borta från dig.

Freden kräver detta offer, stjärnor på kragen innebär
förpliktelser som inte kan brytas. Mina känslor viker
ibland, men undviker tanken. Snart ses vi igen…

”Dum, Spiro Spero” – så länge jag andas…
finns jag åter i ditt liv älskade vän.





Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-24 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje