Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från bestick låda till diskbank


Teskeds resan

Tidigt på morgonen ligger vi teskedar liten sömnig fortfarande som vanligt bekväm mellan alla andra i lådan.

Då händer det, att något är på väg hit med stora dunsar.
Hela besticklådan börja skakas, trillas och knarra.
oi oi oi hur länge skulle det gå bra undrade en tesked.

Dunsar kommer närmare och närmare och stannade.
En liten ångest har alla teskedar varje moment när det händer.

-Men kom ihåg att morgon rutiner börjar, precis nu!
Sa en röst någonstans från mörkret.

Åh ja juste, morgon rutiner tänkte vi teskedar.

Lugn det blev när ljuset blev större och större och allt skakade,trilla och knarra inte längre.
Två små händer svävar uppifrån oss.

-Hur många mamma?
Sa rösten som kanske tillhör händerna tänkte vi teskedar.
Du kan väll ta fyra kära du!
Sa en djup vänlig bestämd röst.

Försiktigt och snällt blev vi fyra plockad från bestick lådan och svävade genom ett solljus ny bakat bröd doftande köket.

Då landade vi fyra i en klibbig massa som kallas för honung det fanns i alla fyra tekoppar på diskbanken.

Så härligt att vakna och snurra runt i varmt vatten så att den klibbiga massa försvinner helt.

Ha en trevlig dag alla dagar






Övriga genrer av Cymbaline Andreas
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-26 01:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cymbaline Andreas
Cymbaline Andreas