Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det fria ordet

Är idag lika sällsynt
som
anonymt.

För få idag vågar
gå i opposition mot gängse
uppfattning
utan att vara just
anonyma.

Och i de anonymas skara blandas
de kritiska rösterna oftast ut av
alla andra som också i anonymt forum
vill vädra sina tankar, känslor och åsikter.
PÅ gott och ont.
Mestadels ont.

Ty i anonymitetens ingenmansland
är det tyvärr oftast dårskapen som
har överhanden.
Där blandas vinäger med galla
i sådan mängd att vanligt vatten
får bära smak och lukt därav
hur rena och ädla dropparna
från början än varit.

Med det är således hit det fria
ordet har förpassats
I de sjaskigare kvarteren
av de myllrande bakgator som
internet oftast kommit att utgöra idag

För i det offentliga rummet
är det fria ordet allt mer sällsynt

Och andra åsikter än de politiskt korrekta
motas snabbt bort av aggressiva utspel,
social utfrysning, stigmata.

Därmed är rätten till åsiktsfrihet
en bortskänkt vit elefant
som ingen annan har någon nytta av
än de som redan företräder
den etablerade åsikt
som trots sina lögner
kräver monopol
på sanningen

Samtidigt som alla vet
att elefanten står där
vitkalkad mitt i rummet

För det finns saker som ingen
vågar säga
Åsikter ingen vågar torgföra
Frågor som ingen längre
vågar ställa


Det fria ordet har idag
fått en social munkavel

gått från dialog och debatt
till monolog över en natt

…och tystats

Inte främst av monopolets
aggressiva retorik
och högljudda taktik

Utan av resterandes
brist på mod
och ”huvudet i sanden”
metodik




Fri vers (Fri form) av Regular
Läst 290 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-27 17:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra....precis som verkligheten ser ut!
2014-12-04

  aol
gillas sant skriftat,
2014-06-07

  Vici
Sch... schhhh..... tyst med dig!

Säg inte så - du stör mig....

Bort i hörnet med dig du börjar bli obekväm.


2014-04-14

  Bibbi VIP
Så sant.
2014-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular