Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När Dalai Lama sover

när Dalai Lama sover
hör soparen
alltså mannen som städar hans bungalow
i gryningen
lamans lugna, jämna andetag

det bästa Dalai Lama vet
är att sova
då befinner sig hans medvetande
på gränsen mellan Samsara och Nirvana
och omfattar hela världen

en pojke och hans mamma
tittar på elefanterna
i Central Park Zoo
plötsligt ropar pojken:
"mamma, mamma,
elefanten strålar av vitt ljus"
men mamman ser inte ljuset
för hon är alldeles för arg

i Västanfors kyrka
ser plötsligt
kyrkoherde Bengt Alenius
hur Jesus ovanför altaret
pulserar av grönt, rött och blått ljus
som en reklamskylt

kyrkoherde Alenius
stirrar
och ropar:
"Halleluja, Gud ske pris"
för han uppfattar den blinkande Jesus
som ett tecken på
Kristendomens riktighet

men kyrkoherden har fel

det är Dalai Lama
som drömmer i sin bungaloiw

på morgonen dricker Dalai Lama
grönt tibetanskt te på altanen
och tittar ut över det morgonfräscha Daramsala
han säger till soparen:
"sopare, i natt bröt Medvetandets Klara Ljus
igenom gränsen till Samsara i Central Park Zoo
i New York och i en kyrka i mellersta Sverige"

och soparen tänker
medan han sopar
bortre delen av altanen:
"att vara anställd av
den här mannen
är tamej fan rena rama
science fiction"




Prosa av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-03 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman