Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG ÄR SÅ AVUNDSJUK

Avund petar i sår med ett leende. Letar svagheter att tugga i sig.

Kanske någon sjukdom att sätta klorna. Låtsas medlidande fast skadeglädje lyser.

De ska minsann inte tro sig förmer! Bara för att de har ett fint hus. Och en fin bil! Var får de alla pengar ifrån? Det kan man ju undra.

Deras förhållande verkar så bra. Men det ska de inte vara för säkra på! Allt kan hända här i livet.

Och barnen. Som är så trevliga. Stretar på. Studerar gubevars! Märkvärdigt ska det vara. Men visst finns det väl några problem att rota i. Om man skrapar på ytan. Något brukar jag alltid hitta.

Se på mig. Som har allt. Men ändå vill ha det andra har.





Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-02-04 17:02



Bookmark and Share


  Tess74
Så kan det vara, bra skrivet
2014-02-04

  M M Mannheim VIP
Ja så kan avundsjukan vara. Det talas mycket om "den svenska avundsjukan" jag tror det mera handlar om svensk rättvisa.
Tänk oxå på att bakom de tjockaste murar i "fina hus" så gömmer sig mycket som jag tror att du inte vill ha.
De tjocka murar de har dämpar ljudet från våldtäkter och misshandel.
2014-02-04

  Larz Gustafsson VIP
Nanne Grönvall.
2014-02-04

    Maria Malm
Det ligger väl för oss att ägna oss åt avundsjuka då och då, att inte inse själva vad vi har, bara se vad andra har.
2014-02-04

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Mycket bra skrivet! ...en del av vår ofullkomlighet..
2014-02-04

  Lars Hedlin
Stark i känsla som berör!
2014-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP