Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det behövs bara tre ackord

han sjunger om vintern
om solen och snön

han sjunger om isiga dagar

han sjunger om dom som han känt
som försvann

han sjunger om tomma hus

han spelar tre ackord
på sin gitarr
det behövs bara tre ackord

han sjunger om staden
för länge sen

om gamla drömmar om livet

han sjunger om henne som han kände
en vår

som han aldrig såg igen

han sjunger om mamman
som försökte förklara

varför pappa försvann i kriget

han sjunger om pojken
som hittades död

för att han legat berusad i snön

han spelar tre ackord
tre skakiga ackord
det behövs bara tre ackord

dom säger att han sjunger
för att stå ut

att han inte är frisk i själen

men ingen kan sjunga blues
som han

där han står på vårt gamla torg

han spelar tre ackord
på sin gitarr
det behövs bara tre ackord




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-04 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman