Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Loneliness i storstad

Loneliness låter nästan som lollipop
Jag smakprovar den,
tar den i munnen och gnagar.
Den är bitter som tårar,
grapefrukt och hostmedicin.

Jag är alone och absolut lost
nånstans mellan jobbet och ICA,
tunnelbana, böcker, surfplattan,
vardagsrutiner och söndagsmys.

Varje dag när jag går hem
jag låtsas att jag inte är ensam.
och ska köpa en stek eller pizza
för min icke existerande man
och kattmat för imaginär Findus.

Vem lurar jag?

Det är dags att erkänna
att jag är en vanlig forever alone
som hänger på dejtingsajter
och har ingen tur i kärlek.

Men jag är inte ensam.
Det finns tusentals samma lonely people
i min storstad.

Bara hitta mig, snälla,
och du ska aldrig dricka din morgonlaffe
i en tom lägenhet!

Lag lovar.




Fri vers av stjärnvinden
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-06 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stjärnvinden