Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

upplevande






kanariefågel
i pouakaniträdet


öppnar stämman

slut dina ögon


tillåt floden
skölja alla präglade
synintryck


tillåt dig
andas

helt stilla
i djup


andas

andas


upplev essensen

upplev
liv



bladen bär tecken


skrivna vid flamman

med pennan
ur vingar


berättaren skrev färden

du
inandas
doften


bladen viskar

vandra i din
skönhet

ditt
hjärtas färd

tag ej dennes för given



silverdroppar
rör vid
koppartonshänder


skålen andas stilla vatten

en stilla aning
rör vid silverdroppar


koppartonshänder
vidgas


se ditt ansiktsljus



alruna
lyfter

cypressernas dok


tolv svarta svanar
landar i guldöga

vita breder de ut vingar


alruna
är den trettonde tonen


ömt
rör du vid mina sorgflor


vaggar mitt hjärta
i din stämma


intonationens
klara renhet

öppnar sakta mina sargade händer







Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 240 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-02-07 13:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tar ett djupt andetag av de vackra orden!
2014-02-07

  Per "Läsaren" Sörqvist

levande ord så vackert klädda
2014-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser