Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart var du, pappa?

Jag spelade match idag, pappa. Det var min första match och jag var stolt.
Jag var stolt, pappa.

Jag hade slitit hårt på träningarna, för att visa dig, hur duktig jag var. Men du var inte där.

Vart
var
du,
pappa?

Alla andra pappor va där, men inte du.

Varför?

Jag hade längtat så mycket efter den här dagen, för att jag äntligen skulle få visa hur duktig jag var och för att du en enda gång skulle vara stolt över mig.

Men du var inte där. Du var inte där, när jag dribblade bort fyra stycken av motståndarna och sedan gjorde mål.

Du var inte där och såg hur snyggt det var.
Jag såg ut som ett proffs, pappa.

Kan
du
tänka
dig
det,
ett
proffs?




Fri vers av Jasmine_S
Läst 903 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-02-08 13:46



Bookmark and Share


  Magnus Axen
Viktigt, tänkvärt och sorligt på samma gång <3. Jag tror pappan i dikten ville komma, men inte kunde, eller kanske inte förstod hur viktigt det var för dottern, kanske för att han inte orkade eller kunde just då. Jag vill dock tro att han älskade sitt barn över allt annat.
2017-10-06

  Ronny Berk
läser och omläser; en viktig text , ja !
2015-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Jasmine_S
Jasmine_S