Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Atlantis

Vad än får din båt att flyta?

Och med varje ansträngning du än gör
(För att hålla dig kvar över ytan)
Stiger nivån ytterligare.

Fortsättningsvis är du över eller under vattnet...

Under klyvs ljuset.
Ljudet blir invärtes.

Över är man på det torra...
Under solen.
(Men inte i himlen)
För det är fåglarnas rike!

Om man har något som flyter,
Om man inte äter sten,
Kan resan bli lång och minnesvärd.

Men bygg i jämn takt!
Bygger du för snabbt
Bidrar du till att isen smälter.

Många bygger samtidigt...
Det är en hisnande konstruktion
Av skit och damm!
Vi kallar det för Tellus.

Dom som vet hur barnet låter under vatten kämpar
Och vattnet höjs med varje ny ansträngning vi gör
Men det är för barnet vi kämpar
Och det är därför en del måste drunkna tidigare än andra
För att barnet inte ska dö.

Det är så det känns i vissa drömmar
Och det är vad drömmarna vill påminna oss om.

Vad som inte väger flyter bäst!
Det är meningen med livet!
En kreativ process
Är lätt på hand.
Och flyter bättre än mycket annat.

Med varje ny ansträngning stiger vattennivån...

Dom som är över vattennivån
Men ändå drunknar.
Dom är det mest synd om.

Deras innersta önskan
(Att vara på det torra)
Ter sig löjlig när dom står med vatten upp till knäna.

Byggd utefter vad som gick fel förra gången
Görs det nya och bättre ritningar;
Färg används sparsamt...
Mest för trovärdighetens skull!

Det är utveckling
Att lära folk simma.
På olika sätt

Är hela världen bipolär!
Det står skrivet i Kinesiska skriftläror.
Att vi väger varandras lynnen
Men tillåter oss aldrig att förlora.

Hela världen är bipolär!
Mest för sakkunnighetens skull!
Att aldrig medge att man har gjort fel.

Hela världen är bipolär!
Eftersom makthavarna vill det.
Det gör livet mer spännande
Och gör sig bäst på TV!

Hela världen är bipolär!
Undersökningar visar
Att polerna smälter.
Isbjörnen dör ut
Alla epoker har SITT utdöda djur.

Hela världen är bipolär!
Christiania är en fristad,
Det hörs i namnet
Att kärleken har segrat.

Hela världen är bipolär!
För vi längtar efter att saker ska hända.
Fullkomligt okorrigerade
Styr vi
Mot världens ände.

Hela världen är bipolär!
Ja!
Hela världen är bipolär!

Men vad än får din båt att flyta?
Vilka medel du än använder
Är du antingen under eller över vattenytan.
Och Atlantis är en stad som inte finns
Atlantis.




Fri vers (Fri form) av Magnus.H
Läst 151 gånger
Publicerad 2014-02-13 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Magnus.H
Magnus.H