Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordsken påminner om vardagen

Månen har sina landskap
Som den planterar på ett torp sänkt i mörker.
Morgondaggen är redan i full beredskap
Och från en annan vinkel i aprilregn

Slår vyn från staden mig i ögonen i morgonottan
Fönsterytan gör min spegelbild genomskinlig
Som om jag vore en del av tobaksröken
Som porlar ur min mun

Mitt sinne är tomt och minnena är försvunna
Som morgonröken från ett stillastående fordon
Högbrant slår vyn mig till allvarstankar
Det är en arbetsdag i dag också.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-16 03:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson