Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRSYMFONI I DUR

Balkongdörr
står på glänt
för vårluftens
entré

fåglars ihärdiga
friarsång
lockar
till bosättning

himmel i blått
dekoreras
med vita
tussar

solens milda
strålar
tinar frusna
vinterhjärtan

väcker dem
till liv
med lust
och hopp

träd
i knoppande begär
spränger
bruna höljen

vatten porlar
sorglöst lekande
från slitsamt
skottade snöhögar

sanden ännu
inte bortsopad
knastrar under
skornas vårpromenad

snödroppar solar
kelsjukt
invid stenmurens
värmande kropp

Äntligen vår!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-02-18 16:40



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Du skriver så härligt, men vintern tänker inte släppa sitt grepp än på ett tag säger SMHI
2014-02-20

  Alicia Stenfors
Jag känner med!
2014-02-20

  Petter Wingren
Fin rytm när vårens bilder dansar in i medvetandet
2014-02-20

  Lars Hedlin
VAckert och stilfullt!
2014-02-19

  Gabrielle Laurèntzen
Härligt skrivet om annalkande våren!

Vackert!
2014-02-18

  M M Mannheim VIP
Skönt om våren Elisabeth! Men det är nästan skönare att längta efter våren än att vara i den. För då längtar man efter sommaren. Så är det höst igen. Ledsen om det låter negativt.
2014-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP