Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam är ensam

 

 

Det sägs att man aldrig är ensam

att det är jag själv 

som söker ensamheten.

 

Ur en religiös synpunkt

är man inte ensam.

Men övrigt i livet 

så var det inte jag som sökte ensamheten

den sökte mig. 

 

Jag sökte kontakt med mina kamrater

men de stötte bort mig.

Skolgården blev min plattform 

till ensamheten.

 

En vuxen människa kan hantera 

sin ensamhet,

men inte ett litet skolbarn.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-17 16:30



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket igenkännande om ensamheten på skolgården, när man inte fick vara med dom andra barnen.
2014-02-20

  Angela Bohlin VIP
Den vilar en sorg över dessa rader... man får sig en tankeställare.


2014-02-17

  Tess74
Självvald ensamhet kan vara jobbig ändå...det förstår inte folk. Mycket bra text!
2014-02-17

  walborg
Psykoanalysen skulle kalla detta upprepningstvång, som man kan komma tillrätta med, så som texten hänvisar till.
2014-02-17

    ej medlem längre
Det är svårt med ensamhet som inte är självvald, det kan bli som ett fängelse.
2014-02-17
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP