Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marionett


Marionett

när ska du befrias

från spratteltrådarna

som fjättrar?


När ska du känna

den egna rörelsen

betydelsefull nog

för att orka

gå din egen väg?


Inte i dag

om andra får bestämma

Men dagen kommer

när måttet är rågat

Trådarna brister

av din egen inre styrka.




Fri vers av Monica Kvist VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-02-18 19:42



Bookmark and Share


  dubbelve
Så fantastisk stark dikt som jag fullkomligt älskar! Bokmärks. Många applåder!
2014-03-10

  Johan Strömstedt
En bra beskrivning på vägen till frigörelse formulerat på ett sätt som de flesta kan beskriva. Stark text
2014-02-25

    ADI Nehlin
bra skaldat..tänk att det kan vara så svårt att gå sin egen väg ibland
2014-02-22

  anits VIP
Mycket bra skrivet, det finns säkert många marionetter.
2014-02-20

    Annika J
Intressant dikt, kanske är vi marionetter i större utsträckning än vi anar....
2014-02-19

  Popangelov VIP
Bra skrivet, många är marionetterna...
2014-02-18

  Solitaire VIP
Marknadens marionetter
Som styr våra länder
Tänk om de tog trådarna
I egna händer
Men vem skulle på politiker tro
Om de hade näsor som Pinocchio?

2014-02-18

  Marita Ohlquist VIP
Hör det härliga ljudet när trådarna brister.
2014-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP