Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmen

En dröm härom natten:

Jag skulle ut och resa

min allra sista resa

till ett land jag aldrig sett.


Förväntansfull stod jag

med väskan färdigpackad

men stoppades vid gränsen

fick inte komma in.


Jag blev väl smått besviken

men tanken slog mig sedan

att tiden ej var uppnådd

så som det var bestämt


Det fanns väl mer att göra

innan det var dags

att anträda min allra,

allra sista resa

till landet som jag aldrig sett

men ändå längtat till.


När uppgiften är fullgjord

får jag ånyo stå där

i handen bär jag passet

som nu är nytt och giltigt.








Fri vers av Monica Kvist VIP
Läst 489 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-11-15 04:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörande skrivet! Mycket fint!
2016-03-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat!
Stort djup i texten.
2015-11-16

  ResenärGenomLivet VIP
Starkt berörande...mycket fint skrivet...
2015-11-16

  Valter Örn VIP
Jag har blivit förundrad många gånger över hur hjärnan lever sitt eget liv medan man sover.
2015-11-16

    Annika J
En mycket intressant dikt om det vi väl alla brottas med. Att vara färdig, att uppgiften är fullgjord.
2015-11-15

  Maria Sundelin VIP
Stark och talande.
Kramar
2015-11-15

  anits VIP
Berörande och mycket tänkvärt skrivet!
2015-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP