Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälp! Jag hinner inte med.................



Allt accelererar nu för tiden

Jag hinner inte med i nuets tempo.


De yngres tal levereras

som ett kulsprutesmatter

Öronen hinner inte med.


Grammisgalor och annat ståhej

blixtrar och fladdrar

i ett psykedeliskt ljusspektakel

Ögonen hinner inte med


Stadsmänniskor småspringer

på trottoarerna

tar dubbelt så många steg

på samma tid som förr

Mina ben hinner inte med


Musikens puls har ökat

stressar mitt hjärta

så det värker

Det hinner inte med


Alla ni som inte hinner med:

livsnjutare

naturälskare

flanörer

bokläsare

andantespelare


Sök er till varandra




Fri vers av Monica Kvist VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-02-21 11:13



Bookmark and Share


  Connie
Det är den personliga, upplevda tiden som vi vill ha lång, kanske ibland evig. Men det är klocktiden som vi jagar efter. Den vill vi ha så effektiv som möjligt och så styckar vi upp den i smådelar och köper ny teknik för att spara tid.

Skulle vi alls bry oss om tiden om det inte vore för att vi en dag ska dö?
2014-07-06

    ej medlem längre
Ja folk har bråttom men till vad? jag är otroligt stresskänslig.
2014-03-09

  Yeppis
Bra skriven,en tillvaro för många
2014-03-09

  Sven-Ingvar Hedengård.
Känner igen mig i din text.
Jag stannar upp ibland och tänker.
Jag är pensionär, men hur f-n hann jag med att arbeta ?
2014-03-02

  anits VIP
Bra skrivet om hur livet kan vara, skönt att kunna välja bort det som stressar.
2014-02-23

    ADI Nehlin
mycket bra..lätt att känna igen sig i dina ord
2014-02-22

  Palett
Bra formulerat om en tillvaro för många.
2014-02-21

  Marita Ohlquist VIP
Precis så är det!
2014-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP