Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många gånger kan den enklaste lilla gåva uppskattas som den dyrbaraste av mottagaren,beroende på vem man får gåvan av. Är jag otacksam? Kanske det...............


Gåvan



Ett smycke i silver och jade

finns i mitt förvar.

En dyrbar och värdefull gåva

man påpekade att det var.


Visst blev jag väl glad för stunden

och tackade artigt, men

smycket har legat i asken

sen dess och gör det än.


Hur vågar man bära det smycket

tänk om det tappas bort

eller jag gör en repa

på stenen av dyrbar sort.


Det är inte orsaken till att

jag vägrar smycka min hals.

Låt mig själv få värdera

eller ge ingen gåva alls.




Bunden vers av Monica Kvist VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-02-24 12:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra!
2014-03-09

  ResenärGenomLivet VIP
En bra och tänkvärd dikt...fina rim...
2014-03-01

  anits VIP
Så fint skrivet, det är inte den dyrbara gåvan som alltid är den bästa, det är tanken bakom gåvan som räknas. En teckning av ett barn kan vara den allra finaste gåvan.
2014-02-25

  Popangelov VIP
Många fina rim med rak innebörd.
2014-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra Monica!
Det är tanken bakom gåvan som räknas!

2014-02-24

  Nanna X
Härligt rimmat. Jag har också svårt att bära smycken för det mesta, gör jag det försvinner de ofta.
2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP