Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergsåtgång

Då tonade vi upp berg
Med hjälp av våra stegmarscher
Och lät oss stiglöst flyta mellan knallarna
Och där vindelluften trycker lungorna till båggång
Utöver vandringsstråket

Kroppen gör motstånd mot vart nytt uppstigande
Verkligheten har en jargong
Som vi inte förstår
Sedan berget vänder oss ryggen
Och i vårt byxben
Ömsar himmelen sitt skinn

Vi har bagage både inom och utom oss
Och den ylande vinden
Tär sitt eko mellan bergen
I en sömlös dröm över till verkligheten




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 147 gånger
Publicerad 2014-03-02 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson