Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen är alltid blå

Om
det fanns en röd tråd

så var det isåfall
att man alltid
hamnade I situationer
utan att ha en susning
hur man hamnat I dom

eller
hur fan man skulle ta sig ut
ur dem

en vän
visste inte riktigt
vad som hänt
eftersom de senaste veckorna
var höljda I dunkel

allt som åklagaren läste upp
var på thailändska
och poliserna bara satt och log

Eller kanske
vaknade man upp I en förort
vars namn
man aldrig hört talas om

när man stod vid hållplatsen
visste man inte
åt vilket jävla håll
man skulle åka

och när bussen äntligen kom
letade man förgäves
efter några sketna mynt I byxfickan

Ibland
var man så trängd
att det enda alternativet
som fanns kvar
var att försöka slå sig ut


De dagar
det fanns något slags ljus
ville man bara bort från det

Havet
var inte alls så blått och lockande

möjligvis
var det mörkt och kallt
och en sista utväg
bort
från alltihop















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-03 07:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jäkla bra titel och första rad ... då ni fångar läsaren (jag exempelvis) med en gående gång.

Leken med "dom" och "dem" (sista ordet i stycke 2 och 3).

Som en kuggfråga!


Ni behöver inte förstå min spontana upplevelse men jag vill förmedla att det ni skrivit är jäkligt bra.


Det går inte att frånse.
2014-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP