Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vidareböjning av Tekoppsgubbens Navelns bågade båg ... Sändes vidare till den som vill fånga den:) Böj den vidare och tagga den med båge.


En båge hos Freud


Jag känner mig så deprimerad sa bågen där han låg på divanen, och ändå jag har prövat er kokbok Herr Freud, sträckövningar och extra långa seanser i torkstället.

Och för att det inte skall vara lögn har jag också läst en och annan bok om utveckling av ens halva jag och mediterat över känslan av att vara en kurva, en krökning, en böjning eller en båglinje. Men hur jag än vrider och vänder på det så känner jag mig halv herr Freud, och det driver mig till vansinne. Ni måste hjälpa mig. Jag ber er.

Freud satt tyst en stund och sade sedan, kan ni berätta för mig när denna känsla av halvhet startade?

Åh sa bågen, det är inte svårt. Det startade den dagen när de tjusiga, fantastiska runda cirklarna, kom rullande förbi.




Prosa av AgnesP
Läst 324 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-03-03 21:00



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Å, äntligen en utvecklingshistoria kring bågens eget psyke!! Plus konkurrerande väsen i denna båg-värld...
2014-03-03

  Annika Persson
Inte mådde jag bättre av att läsa Jung heller. Däremot när jag tog fram estetikens idéhistoria kände jag lugnet bero inom mig, och slapp all den där sexualhysterin.
2014-03-03
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP