Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klia katten under hakan

Jag vet inte

det rena

oskuldsfulla

utan det minsta lilla

stänk av blod

på kläderna


grammatiskt tillrättalagt ordbajseri

någon slags jävla ordmuzak

av vita allvarliga män

som tar sig själva

på så stort allvar

att de blir högröda I ansiktet

om man råkar

uttala efternamnet lite fel



Trädgården

fri från ogräs

maskrosor

och andra oönskade växter


Medelklassens kverulansgnäll

över räntor

och fastigheternas

eventuella

värdeminskning



ut med skiten genom fönstret



är du tillräckligt hungrig

äter du mat direkt ur papperskorgen

utanför burger king

det dör man inte av


böcker på 450 sidor

som ska bevisa något

alla redan vet

och en enkel man I indien

kan sammanfatta

I några meningar


nä jag gräver en grop

och eldar upp alltihop


Kungar och annat löst folk

som kräver papper

hit och dit

med en stämpel

av korrupta tjänstemän

vid varje gränskontroll

som fredliga människor

vill passera



skit på er

och torka röven

med era värdelösa dokument


och till er

som vill ta guldet

och ert uppblåsta högmod

med

till akhira

säger jag:

lycka till




nu kan jag ägna mig

åt viktigare saker

som att klia katten

under hakan

tacka Gud

för att jag har rent vatten

I kranen

och en renbäddad säng

att krypa ner i












Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-05 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP