Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

radband

första pärlan
dina ögon förefaller bottenlösa brunnar
där mynt och icke uppfyllda drömmar sakta drunknar
vackra lögner om evigheten
trollbinder mig

andra pärlan
om dina händer 
mina ord räcker inte till
det är min hud som berättar om hur de vandrat
natt efter natt över nakenheten 

tredje pärlan 
i dina armar ritades mina länders kartor om
jungfrulig mark hackades sönder
och mina ögons vattenfall dränkte jorden
födde syndafloden

fjärde pärlan
vi lät våra ord bli till svärd
klöv luften mellan oss två och skar alla löften
de blanka ärren på mina händer 
hindrar mig att skriva under fredsfördraget

femte pärlan
din kärlek är som havet
oändligt vacker
dödlig och oförlåtlig
förlist, utan land i sikte 

sjätte pärlan
du grävde ett hål i mitt bröst
tog ut det du fann och behöll det
tappade bort det
en hjärtlös människa vet inte skillnaden 




Fri vers (Fri form) av Yheela
Läst 435 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-03-06 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yheela
Yheela