Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknad i natten

 

 

Saknaden kan smärta

lika som kroppslig skada.

Den kan kännas

mer än smärta i huvud

och lem.

 

Den kan inte lindras

med Treo och Alvedon.

Sobril kanske också sprit

kan minska saknaden.

 

Men Sobril kan göra dig beroende

och sprit ge dig baksmälla 

dagen efter.

 

För en del är det saknaden

av att någon har gott bort.

Eller bara att någon

har valt en annan väg.

En vän som svek

när misstag begicks.

 

Jag känner saknad nu i natt

inte av att någon har svikit

utan bara inte hört av sig.

 

Men jag är  nog egoistisk

som tror att hon har bara mig

som vän.

För samtidigt vet jag 

att när morgonen gryr 

finns hon där igen.

 

Hon är en speciell vän

olik alla andra jag mött.

Att svika finns inte i hennes

tanke eller gärning.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-03-07 00:09



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En sådan vän är guld värd.
2014-03-07
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP