Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Filosoferna

Jo

jag vet

att du har skrivit avhandlingar

om framstående filosofer

och deras inflytande

över det västerländska tänkandet

att du kan sätta många titlar

framför ditt namn

medan jag

får nöja mig

med diverse

föga smickrande

smeknamn



men ärligt talat

orkar jag inte bry mig

om titlar hit och dit

och denna ständiga jakt

efter bekräftelse

av andra människor

gör mig bara trött



Om det finns en Gud

måste han kunna förstås

av förnuftet

här någonstans

finner du svaren

säger du

och visar in mig

I det dammiga biblioteket

till bredden fylld med böcker

här inne

skriver jag själv mitt öde

helt oberoende av Gud



men jag vet inte



när det kommer till vissa principer

räcker det att betrakta

ett litet grässtrå

som trots sin totala brist

på intellekt

lärt sig

att det lättaste sättet

att ta sig igenom detta livet

är att böja sig för vinden

och inte streta emot

allför för mycket



Och när det kommer till ödet

kan ju ett barn

snabbt konstatera

att en båt

rör sig hur smidigt som helst

genom vattnet

så länge

den låter sig

föras framåt

av strömmen




en bekant som är Buddist

sa att filosofernas problem

är att de tänker alldeles för mycket

och jag är nog benägen

att hålla med



Så länge saker och ting

fungerar

behöver jag inte

fråga mig varför


om inte annat

känns det lite

som att stå kvar

på samma plats

och slå huvudet

blodigt mot en mur



är det inte enklare

att bara gå runt om

eller klättra över

om den nu

står I vägen


















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-07 07:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP