Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[här finns melodin till låten https://www.youtube.com/watch?v=GgDEYibCrGM ]


Den här staden

Gatlyktan ser ner där jag går
på trasig asfalt, med ett tokrufsigt hår
mörkret det har lagt sig över staden
och alla har flytt därifrån

Vattnet rinner under en bro
stenar knastrar där jag går under skon
gräset har multnat för snart är våren
här och nu smälter ju snön

Det är mörkt och det är kallt
och det är ödsligt överallt
men den här staden
den är min

En gatlykta och smal trottoar
och ett minne som dröjer sig kvar
minnena från en gårdagskväll
på äventyr i annan stad

Jag minns dina läppar mot mig
du är stockholms fakking hårdaste tjej
du drog mig i håret men dina bröst var
mjuka när jag tog på dig

Det är mörkt och det är kallt
och det är ödsligt överallt
men den här staden
den är min

Den här staden är som du
den är här och den är nu
men den här staden
den är min

Känner lukten av en svag cigarett
jag vill ha öl och vin och kvinnoporträtt
våld och smuts och allting annat
som du petat under mitt skin

Ser en busskur som stå där och ler
väntar på att de ska bli många fler
nu är det tomt och jag går gatan
fram och jag tänker på dig

Du är fan som den här stan
du är så vacker och brutal
och den här staden
den är min

Den här staden är som du
den är här och den är nu
och den här staden
den är min




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Linnea Risinger
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-11 00:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnea Risinger
Linnea Risinger