Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2014


SYRIA


Du är så där ung och fri, så där vacker och fin
revolutionär och hungrig på förändring i din svarta hatt, din armejacka med slag
nere vid kullerstensgatorna bland skrikmåsar och folk.

Jag tittar på dej och du tittar på mej och vi ser oss runt omkring i ett fång av blå himmel liv och rörelse. Rör oss fritt, rör sej på gatorna, våra gator, allas gator, människornas och de fria och öppna.

Vi gå här för världen vi går här varje dag liksom strosar hemtamt för att det är vårt, vårat land vårat hem allas hem. Trånga små gränder trånga små gamla kvartar med kyffen där alla bor alla bor här vi bor här du bor här vill du följa med hem till oss ?

Solen ovanför lyser. Ingenting kan få den att slockna men så mycket hopp är beroende av din låga, din värme du utstrålar. Din kärlek du sprider. Likt en smekning rörde vid en kind. Du är mänsklig och vacker, bär ditt lilla barn inom dej. Två miljoner barn i Syrien bevittnar ett krig och vi har männskor i det här landet som vill stänga våra gränser.

C Lars Gullberg




Prosa av Lars Gullberg
Läst 312 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-03-12 16:47



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
BRA!
2014-03-12

  Nanna X
Gillar din prosa!
2014-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg