Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..ja ibland känner man sig som ett gammalt bortglömt hus, men bara vårsolen tittar fram så finns det kanske ändå något litet hopp...................


Det gamla huset



Det gamla huset står där
med väggarnas vindpinade färg
och mossiga taktegel.
Åldras knappast
med värdighet.

Bortglömd trädgård
Nedrasat staket

Nakna spretiga lönnar
lever åter upp
Kommer till våren
alltid att kämpa
för att dölja
husets skavanker.




Fri vers av Monica Kvist VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2014-03-14 08:49



Bookmark and Share


  stig wikman
VACKER
SKILDRING
AV DET GAMLA.

KRAM Å APPLÅD.
2014-03-20

  Vid tangenten
Ett gammalt hus med mycket minnen som döljs i vårens färger. Fin dikt :)
2014-03-18

  Rozsi.kovacs

En intressant text
2014-03-18

    Annika J
Intressant vad man kan utläsa i en dikt. En lönn var min barndoms träd, jag blev glad över l lönnarna i din dikt,
de ger löften!
2014-03-17

  Marja-Liisa Koski VIP
En skön och tankeväckande text.
Kram!
ML
2014-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Vilken underbar liknelse. Löpande underhåll är viktigt så vi inte rasar ihop.
2014-03-14

  Solitaire VIP
Ser du, det fina med hus, det är att de har sån potential. Gillar mycket din liknelse, och känner att jag själv behöver en extreme home makeover ;-)
http://youtu.be/gZDUDO3cfnM

2014-03-14

  Lärling
Fint!
2014-03-14

  anits VIP
En fin dikt om att våren
ger glädje och man glömmer
det som känns tungt.
2014-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP