Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar kring bemötande, kommunikation...


Kramar på mina villkor

Vem är du som säger jag inte förstår dina ord?

Hur vet du vad jag ser, känner, upplever och tolkar?

När du tittar på en bild, vad ser du då?

Vad tror du att jag ser när jag ser samma bild?

 

Om mitt liv blir enklare när jag får en bild,

ett schema, när jag vet vad jag ska göra, om jag vill det,

hur länge jag ska göra det och jag får veta vad som händer sedan

då gör det situationer mer begripligt för mig.

När jag förstår blir min situation/vardag hanterbar.

 

Min oro minskas och jag känner mig förhoppningsvis tryggare.

 

Rutiner och struktur är för min skull så all den kaos jag känner

blir mer hanterbar, minskar min oro och stressorerna i mitt liv.

Jag vill vara delaktig i mitt liv, och känna meningsfullhet efter mina

egena förmågor.

 

Jag behöver er hjälp att leva mitt liv för den personen jag är.

Med er hjälp kan jag få känslan av ett sammanhang och att livet

är värt att leva trots mina hinder.

 

Bara för att jag är autistisk betyder inte att jag inte har känslor,

vi är alla olika individer. Tänk om jag gillar att kramas när det är

på mina villkor?

 

Du kan inte läsa Dig till hur jag fungerar i någon instruktionsbok.

Lär känna mig där jag är och se HELA min värld genom mitt

nätverk av människor som finns i min vardag.

 

Hjälp mig förstå, och ni kommer se att jag

förstår mer än ni tror.




Fri vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-03-17 11:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivet...
2014-03-17

    ej medlem längre
Berörande..
2014-03-17

  Lars Hedlin
Starkt i känsla!
2014-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP